Dag 7, New York – Central Park

Route

 

  • Central Park
  • The steps @ The Met
  • Shopping
  • Roosevelt Island
  • Cinema

Vandaag zitten we wat overal in Manhattan omdat we de laatste dingetjes nog willen doen waar we nog geen tijd voor gehad hebben. We starten met Central Park! Niet te voet want we huren een tandemfiets waarmee we de door de autovrij straten kunnen fietsen. We doen een kort rondje tot aan The Met, om dan zo even te voet het park te doorkruisen en daarna terug te fietsen.

Daarna springen we de metro in bij Colombus Circle richting Lafayetta: de traditionele lunch bij Lombardi’s Pizza hadden we namelijk nog niet gehad! Van daaruit weer even de metro in naar Union Square waar we nog enkele winkeltjes moesten bezoeken. Daarna naar Times Square voor een andere winkel.

Vanuit Times Square nemen we de metro richting hotel, maar ik stap 1 halte vroeger af bij Lexington Avenue. Na al die keren wil ik toch eindelijk eens Roosevelt Island bezoeken via de kabelbaan. Julie is ondertussen al op het hotel wanneer ik nog wandel naar mr Roosevelt zijn Freedoms Park. Een leuke belevenis om via de kabelbaan even naar dit rustige eiland te kunnen en toch nog prachtige views te hebben op Manhattan. Iets voor 18u hou ik het ook voor bekeken en neem ik de kabeltram terug naar Manhattan. Ik zie dat er net een bus is richting het hotel, dus neem ik die maar. Heb ik meteen ook eens over de Queensborough Bridge gereden.

We sluiten de avond af met een bezoekje aan de cinema nabij Penn Station. Aangezien de nieuwe Avengers nog net niet uit zijn beslissen we om naar I Feel Pretty te gaan, leuke komedie!

Hotel: Aloft Long Island City Manhattan View

Dag 6, New York - Museum
Dag 8, New York - Brussel