Dag 12, 10/7 Moab – Monument Valley

Route: 320 km, 4u

  • Arches National Park
  • Mexican Hat
  • Monument Valley

We zijn vroeg uit de veren want we willen nog een blitsbezoek brengen aan Arches National Park. We ontbijten in het hotel en tegen 9u zijn we uitgechecked en is de auto terug geladen. We rijden naar Arches NP en zijn na enkele minuten reeds binnen. We rijden eerst naar het verste punt, Devil’s  GardenTrailhead , om daar de korte hike naar Tunnel Arch te doen. Daarna keren we terug en stoppen we onderweg nog aan enkele viewpoints, oa Delicate Arch viewpoint, Balanced Rock,… Tegen 12u zijn we terug beneden en gaan we naar de lokale deli in Moab voor een sandwich die we on the go opeten richting Monument Valley.

Het is nog een 2,5u rijden naar Monument Valley. We doen de rit in 1 keer met een tussenstop bij Mexican Hat. Tegen 16u checken we in bij The View Cabins, waar we  1 nacht verblijven in een cabin met zicht op de verschillende buttes.

Nadat we de koffers uitgeladen hebben doen we nog het klassieke rondritje binnen Monument Valley, om tegen 18u een bezoekje te brengen aan de gift shop en restaurant. Op die manier zijn we al tegen 19u30 terug in de cabin waar we vanop het terras op ons gemak kunnen genieten van de ondergaande zon met een sixpack Bud Light.

Hotel: Cabins at The View

Dag 11, 9/7 Vernal - Moab
Dag 13, 11/7 Monument Valley - Grand Canyon