Dag 5, 3/7 Custer –  Billings

Route: 600 km, 6u

 

  • Deadwood
  • Devils Tower
  • Little Bighorn Battlefield National Monument

Verplaatsingdag vandaag! We laten Custer achter ons en trekken naar het westen. Gezien we de Black Hills zo mooi vinden besluiten we er nog even door te rijden richting Deadwood.

Na een korte stop in Deadwood is het nog een groot uur rijden richting Devils Tower. We komen maar weinig mensen tegen op de baan, en eens we bij Devils Tower toekomen zien we dat hij gedeeltelijk verstopt zit in de wolken. Het is ook niet zo warm vandaag, rond 17°.

Na Devils Tower gieten we de auto nog eens vol in Hulett om daarna aan de 3u durende tocht te beginnen richting Little Bighorn Battlefield National Monument. We nemen de 212 richting het westen en na een 2 tal uur moeten we pas onze pinker uitsteken. Bij Little Bighorn Battlefield NM was ik vergeten dat onze nationale park pas hier ook ging werken, maar gelukkig kan hij een refund doen. We wandelen door dit heuvelachtige slagveld en rijden daarna met de auto even tot het einde en terug.

Het is 16u30 en we kunnen beginnen aan het laatste stukje voor de dag: richting het hotel in Billings, nog een uurtje verder. Op de kaart zag Billings er niet zo groot uit, maar eigenlijk is het toch al een grotere stad dan we gewoon zijn. Ofwel ligt het gewoon aan het feit dat we zoveel kleine dorpjes gepasseerd zijn de laatste dagen 😀 .

Na deze lange dag checken we gewoon nog in en blijven we in het restaurant van het hotel, genoeg de binnenkant van de auto gezien vandaag 🙂

Hotel: Northern Hotel

Dag 4, 2/7 Custer
Dag 6, 4/7 Billings - Yellowstone