Dag 6, 4/7 Billings – Yellowstone

Route: 300 km, 4u

  • Beartooth Highway
  • Yellowstone National Park: Lamar Valley

“Happy Fourth!’ hebben we vandaag toch enkele keren mogen horen ? . We ontbijten in Bernie’s Diner ( onderdeel van het hotel ) en bestellen meteen ook al de take out lunch voor deze middag. We checken uit en laden de valiezen terug in, richting de Beartooth Highway.

Op weg naar Red Lodge tanken we de auto nog even vol in Montana, om dan te beginnen aan onze klimtocht tot meer dan 3000 meter hoogte. Na de nodige haarspeldbochten zien we de temperatuur steeds maar dalen, en na de nodige stops komen we uiteindelijk uit bij een skilift die nog volop in gebruik is. We stappen snel even uit want we hebben natuurlijk geen winterkledij aan ?.

We zetten de afdaling in en stoppen bij Beartooth Lake om onze lunch aan het water op te eten. Het is misschien maar 15 graden maar met de volle zon merk je daar maar weinig van. Na lunch rijden we in 1 trek door richting Canyon Village waar we overnachten in de Hayden Lodge. Maar vooraleer we toekomen passeren we uiteraard eerst nog enkele kuddes bisons, maar we zien ook onze eerste beer van deze reis! Rond 17u30 komen we toe in de lodge en pakken we alles uit. Wifi is er jammer genoeg enkel in de lodge, maar het is tenminste nog gratis. Niet dat het op veel trekt want met de tientallen wifi hoarders in de lobby gaat het voor geen megabyte vooruit.. Avondeten doen we in de Lake Hotel waar er ook een live vioolkwartet was, leuk! Daarna keren we terug in het pikkedonker richting Canyon Village, maar gelukkig stak er geen enkele bison of beer de weg over.

Hotel: Canyon Lodge

Dag 5, 3/7 Custer -  Billings
Dag 7, 5/7 Yellowstone: lower loop