Dag 8, 6/7 Yellowstone: upper loop

Route: 130 km, 3u30

  • Norris Geyser Basin
  • Upper Terrace Loop Drive
  • Mammoth Hot Springs
  • Blacktail Plateau Drive
  • Mount Washburn

Onze laatste dag in Yellowstone is aangebroken! Gezien we gisteren de lower loop deden doen we vandaag de upper loop. We rijden eerst naar Norris om daar de Geyser Basin te bezoeken. Wanneer we de parking een 2e keer oprijden hebben we geluk dat er net iemand vertrekt. Nadat we plaatsje ingepalmd hebben doen we de uitgebreide lower loop in Norris. Het is minder bewolkt dan gisteren en ook iets warmer: ideaal! Na Norris rijden we richting Mammoth en stoppen enkele keren bij verschillende viewpoints. Na de Upper Terrace Loop Drive parkeren we de auto beneden om ook nog een stukje te voet te wandelen naar terrace creek. We kopen een broodje in de general store van Mammoth en rijden dan verder richting Wraith Falls, waar je net ervoor een picknick plaats hebt.

Na lunch doen we nog de Black Plateau drive, in de hoop om nog wat wildlife te zien. Geen geluk echter, dus we gaan verder met ons rondje richting Tower. Na de nodige stops is onze laatste stop voor vandaag een ritje naar boven op Mount Washburn. We kunnen nog even in de sneeuw stappen, ook al is het nog 22 graden boven!

Daarna houden we het voor bekeken en rijden we richting Canyon. We tanken de auto alvast vol en kijken om onze valiezen ook alvast wat op orde te krijgen. Avondeten is terug in de M66 grill, dus we weten de weg al 🙂

Hotel: Canyon Lodge

Dag 7, 5/7 Yellowstone: lower loop
Dag 9, 7/7 Yellowstone - Jackson