Kenu Airframe+ review

Kenu Airframe+Nieuwe smartphones worden almaar groter en groter. Samen met de nieuwe OnePlus One ( met een 5,5" scherm) leek de Kenu Airframe+ het ideale accessoire voor het gebruik in de auto. De Kenu Airframe is al een tijdje bekend, maar de Airframe+ is een nieuw product. Het principe blijft hetzelfde maar het grote verschil met de gewone Airframe is dat de plus versie smartphones met een scherm tot 6" kan vasthouden. 

Beschikbaarheid

Bij het schrijven van deze review is de Kenu Airframe+ nog een vrij recent product. Aangezien het hier om een Amerikaans bedrijf gaat was de product enkel te koop op hun website, of via Amerikaanse resellers. Hierdoor dien je rekening te houden met een minimum verzendkost van 9,95$ ( wat ongeveer 2 weken onderweg zal zijn) met een minimum aankoopbedrag van 29,95$ voor 1 Airframe+. 

Ik ontving de Airframe+ in een sterke doos zonder enige beschadigingen. Ik ontvang een vrij grote doos voor een klein product. In de doos zit er nog een korte gids die vrij overbodig is.

Airframe+.review-1

De Kenu Airframe+

Ik ga meteen aan de slag om de Airframe+ in 2 verschillende auto's te installeren. Installatie gaat vlot en is vanzelfsprekend makkelijk. Het enige waar men rekening mee dient te houden ( vooral in de winter dan), is dat warme lucht op een smartphone al snel voor oververhitting kan zorgen.

Ik merk dat de Airframe+ goed vastklikt op een ventilatorgrill. Ik plaats de autohouder boven de radio zodat een USB slot niet te veraf is. De grill buigt wel een beetje door bij het installeren van de autohouder, dus enige voorzichtigheid is aangeraden.

Testen doe ik met een iPhone 5 en een OnePlus One. Deze laatste is een 5,5" smartphone en dergelijke smartphones zijn het doel van de Airframe+. Beide smartphones klikken er vlot in door gewoon een schuifbeweging te maken. Beide toestellen zitten goed vast in de houder en zullen zeker niet lossen. Het is mogelijk om de Airframe+ wat te draaien zodat je beter zicht hebt op het scherm van je smartphone.

Conclusie

De Kenu Airframe+ is een handige accessoire voor in de auto. Het is compact en makkelijk te verwijderen en te installeren. De smartphone hangt goed vast en je blijft een goed zicht hebben op je scherm. Aangezien de autohouder smartphones met een scherm tot 6" kan vasthouden, is de Airframe+ zeker een product dat nog lang kan gebruikt worden.

Het product is echter wel prijzig: met een adviesprijs van 29,95$ en een verzendkost van 9,95$ ( indien op Kenu website besteld) is dit een vrij duur product. Ikzelf had hiervoor een autohouder van iOttie. Opmerkelijk goedkoper, maar ook minder compact en nog werkend met de oude zuignap. Er zijn nog andere merken die autohouders op de ventilatorgrill verkopen. Mogelijks goedkoper en mogelijks minder goede kwaliteit.

Pros

  • Design
  • Kwaliteit
  • Makkelijke installatie
  • Compact
  • Vaste grip

Cons

  • Momenteel enkel te koop via US site
  • Prijzig: 29,95$

Score

7/10

 

OnePlus One review
Koning winter terug in het land