Koning winter terug in het land

"Beep Beep Beep" hoorde ik deze week nogmaals na een lange tijd. Nee, niet het geluidje omdat een gordel niet vastgemaakt is, maar wel het geluid dat de temperatuur onder de 5° gezakt is. Tijd om terug de nodige wintermaatregelen te nemen om veilig op de baan te kunnen...

 

Winterbanden

Het gebruik van winterbanden is al enkele jaren ingeburgerd bij mij. Tegen begin november probeer ik een afspraak vast te leggen om de wissel te doen. Ook dit jaar is dit reeds gebeurd. Tevens vertrek ik op skireis in maart volgend jaar, dus daar zullen deze banden ook zeker van pas komen.

Voor mijn andere wagen beschik ik echter nog niet over 2 paar winterbanden. Vroeger kon dit via de garage of via een bedrijf puur gericht op autobanden ( zoals Tulpin), maar in deze tijden kan je winterbanden ook al makkelijk bestellen online ( zoals dit mogelijk is bij Tirendo). Je geeft online de nodige specificaties van de banden in om zo enkele seconden later al het aanbod terug te vinden. Enkele dagen later al kan je de bestelling thuis verwachten. Met de code 'LIKE2014BE' kan je trouwens 3% korting krijgen op je order!

 

Sneeuwkettingen

Hier ben ik nog niet helemaal uit: het al dan niet aanschaffen van sneeuwketting voor op skireis. In Frankrijk zijn deze namelijk niet verplicht. Hier wacht ik nog even de weersevoluties af vooraleer een beslissing te nemen. Hopelijk heb ik genoeg aan mijn winterbanden.

Kenu Airframe+ review
Surfcamps: ideale ontmoetingsplek voor levensgenieters