Surfcamps: ideale ontmoetingsplek voor levensgenieters

Surfcamps; ideale ontmoetingsplek voor levensgenieters

 

Ben je dol op water? Wil je leren surfen? Hou je ervan om tijdens je vakantie gelijkgestemden te ontmoeten? Geef je dan op voor een van de gezelligste surfcamps! Dat is nog eens een ideale ontmoetingsplek voor levensgenieters. Hier ontmoet je leeftijdsgenoten (13+, 16+ of 18+) die allemaal hetzelfde doel hebben: genieten van het leven als zijnde vakantie vieren, op het water doorbrengen, het zand tussen je tenen voelen en de zon op je kruin voelen. En tussen alle heerlijkheid van het echte leven door ben je ook nog actief bezig. Maar dat vooral in je eigen tempo; het moet allemaal wel leuk blijven natuurlijk!

Waar ga je heen?

Een warm klimaat zal je voor surfcamps het meest. Kies voor een georganiseerde reis, leer de kneepjes van het vak en ontmoet allemaal andere sportieve vakantiegangers die exact hetzelfde doel voor ogen hebben. Mooie surfbestemmingen zijn bijvoorbeeld Mimizan Plage, San Vicente of Empuriabrava.

Surfcamps in Mimizan

Mimizan Plage ligt in het Zuidwestelijk deel van Frankrijk en op loopafstand van de Atlantische Oceaan. Het is een ideale surfplek voor beginners, omdat de golven niet zo heel erg hoog zijn. Nabij gelegen winkels, barretjes en restaurants helpen eraan mee dat er altijd ergens gezelligheid te vinden is. Bij het verkennen van de omgeving zullen de dennenbossen en heuvelachtige duinen beslist niet aan je aandacht ontsnappen.

Surfcamps in San Vicente

San Vicente wordt ook wel een paradijs genoemd, wat je in elk geval zult ervaren zodra je met je gelijkgestemden geniet van de ondergaande zon. Vanaf het surfterrein kijk je uit over de break van Oyambre Beach en de bergen van Picos de Europa. Daar trotseer jij de volgende dag weer de regelmatige doch rustige golven, de gemoedelijke Spaanse sfeer op de achtergrond maakt het relaxte gevoel compleet.

Surfcamps in Empuriabrava

Dankzij de vele kleine baaien is het in Empuriabrava als levensgenieter c.q. zonaanbidder prima vertoeven. Deze surfplek ligt aan de Middellandse Zee en biedt prachtig uitzicht over helder blauw water. De plek is omringd door verschillende natuurparken. Heb je even genoeg van de zoute zee, dan is er ook nog een 50 meter zwembad bij de camping aanwezig.

Hoe ziet je verblijf eruit?

Er wordt uitstekend voor je gezorgd. Zowel voor je inwendige ik als alles wat je nodig hebt om dit soort surfcamps nog eens te doen herhalen. Je slaapt in een 3- of 4-persoonstent en eet gezamenlijk op overdekte terrassen, waar je wordt verwend met vers bereide maaltijden van de eigen crew. De crew is 24 uur per dag in de buurt en doet er alles aan om jou een onvergetelijke surfvakantie te bezorgen. Waar wacht je nog op, meld je je ook snel aan?

 

Koning winter terug in het land